Моуриньо успокои Шалке: Паднахте от много добър отбор

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че Шалке може да се утеши с това, че е загубил с 0:5 от много добър отбор.

Лондончани размазаха германския си противник с 5:0 и си гарантираха 1-ата позиция в група G.

"Много съм доволен. Това беше един потресаващ мач, а и отборът беше много уверен в себе си. Преди мача още казах, че не се интересуваме от математика и точки. И ние го показахме от първата минута- заиграхме мощно, компактно, много добре в защита. Не си спомням в този мач Куртоа да е правил спасяване като хората.

"Понякога когато отборите водят с 3:0 или 4:0, се отпускат, правят грешки в защита и допускат голове. Но днес не стана така. Истината е, че можехме да вкараме още голове. В Шалке вероятно са огорчени от поражението. Но нека да се успокоят, защото паднаха от много добър отбор.

"Към всеки мач подхождаме различно. Станахме първи в групата и това е добре, а също така и футболистите ни получават удоволствие от играта. За мене това е най-добрият Челси, но все още не сме спечелили нито един трофей. И трябва да направим така, че качеството на играта да ни носи спечелени медали и титли."

"Другото, което ме радва, е този факт, че ние печелим така убедително като гости. Много отбори са печелили с такива резултати у дома, а ние го направихме навън.