Моуриньо пак развенча слух преди Шампионска лига

галерия:

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо намери време да развенчае един от най-разпространените „трансферни слухове“ на Острова преди „отварянето“ на зимния прозорец – че звездата на Борусия (Дортмунд) Марко Ройс е една от големите цели на лондончани.

„Изобщо не се интересуваме от Марко Ройс“, бе провокиран да разкрие Моуриньо по време на традиционната пресконференция преди утрешния двубой от Шампионска лига между Челси и Шалке на стадиона в Гелзенкирхен.

Все пак, основната тема на срещата му с медиите бе именно предстоящия двубой с „кралскосините“, предвождани от бившия мениджър на Челси Роберто ди Матео. Очевидно медийният интерес бе насочен именно върху любопитния сблъсък на треньорите, но Специалния отказа да придаде особена важност на факта, че ще се изправи срещу Ди Матео.

„Не съм дошъл тук да говоря за Ди Матео, а за утрешния мач. Очевидно ще се чувстваме по-спокойни, ако още утре си осигурим класиране в следващата фаза. Толкова много мачове имаме през декември, че ако успеем да избегнем решителен сблъсък в Шампионска лига, ще бъде много добре за момчетата“, коментира Моуриньо.

„Във всяка една среща досега сме играли отлично. При нас нито един гол и нито една точка не идват с късмет или без усилие, винаги се борим. Дори когато завършваме наравно, сме по-близо до победата, отколкото до загубата. Постигаме такива резултати, защото отборът играе много добре“, каза още Специалния.

Челсиб е лидер в Група G с 8 точки – 3 повече от Шалке, така че ако постигне победа в Гелзенкирхен, със сигурност ще си осигури не само предсрочно класиране, но и първото място в групата. При равенство тимът също може да си подпечата промоцията за осминафиналите, ако в другия мач Спортинг (4 точки) не победи Марибор (3 точки).