Пелегрини: Никой не си помисля, че няма да успеем

галерия:

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини коментира предстоящото домакинство на Байерн (Мюнхен) утре в Шампионска лига. „Гражданите“ се намират в немилост в група Е на турнира и все още нямат победа, като са на последното 4-то място с едва две точки.

Шансове за класиране на осминафинали все още има, но те минават през победа или поне равенство срещу баварците на стадион „Етихад“. В другия мач от групата ЦСКА приема Рома и „гражданите“ ще стискат палци за равенство, защото в такъв случай въпросните два отбора ще имат по 5 точки и евентуален успех на Сити над Байерн би изравнил по актив трите тима.

Ако ЦСКА или Рома постигне победа, то Сити трябва задължително да победи, за да съхрани шансовете си за класиране в следващата фаза.

„В предишния мач срещу Байерн нямахме късмет, защото загубихме в последните минути. Но това е минало и няма значение. Колкото до контузиите в лагера на противника, ние също имаме важни играчи, които не са на разположение – Байерн има широк състав с много добри футболисти, които ще запълнят липсата на останалите. Не мисля, че противникът няма да играе на високо ниво, само защото вече си е осигурил класиране в следващата фаза.“, каза Пелегрини.

„И Серхио (Агуеро), и Стеван (Йоветич) са в групата за мача, така че няма да е проблем да играят утре. Не са тренирали, защото имаха леки болки от предишния ни двубой, но нищо сериозно. Не мисля, че има допълнително напрежение върху нас. За нашия отбор добро представяне в Шампионска лига е от ключово значение, това е една от целите ни всяка година.

Ще видите как нашият отбор утре се бори до последно за своето класиране напред. Надявам се да си го осигурим. Имам вяра в отбора, никой не си помисля, че няма да успеем. Надявам се да направим така, че да имаме шансове за прогрес и в последния кръг“, каза още Пелегрини.