Шестголов трилър остави Наполи далеч от лидерите

снимка: БТА/AP

Възпитаниците на Рафаел Бенитес със сигурност ще съжаляват много, след като Наполи поведе с 2:0 срещу Каляри, но допусна Каляри да ги изравни два пъти и кандидат-шампионът допусна равенство 3:3 на собствения си "Сан Паоло" в един от най-интересните мачове от този кръг в Серия А.

Двубоят беше много открит, но домакините първи се нагодиха към темпото на срещата, а това помогна на възпитаниците на Рафа Бенитес да поведат с 2 гола разлика още след първия половин час на игра.

В 11' Гонсало Игуаин осъществи самостоятелен пробив в наказателното поле, надигра няколко защитници и с категоричен удар даде аванс на "небесносините". Няколко минути по-късно отново той можеше да удвои, но прати топката в аут.

Все пак в 30' резултатът вече беше 2:0. Джонатан Де Гузман беше намерен отлично в наказателното поле и стреля от добра позиция, но вратарят със сетни усилия изби. Инлер обаче от средна дистанция намери топкта по отличен начин и реализира за 2:0.

Домакините обаче решиха, че са си решили двубоя и сбъркаха фатално в следващите няколко минути. След отлична комбинация в атаката на Каляри Ибарбо получи в наказателното поле и безпроблемно отбеляза за 2:1. Още в самото начало на вторатата част резултатът беше 2:2, след като Росетини намери Фариас, а нападателят не сбърка.

След попадението Хамшик и компания изпуснаха две страхотни положения, но все пак в 62' отличен пробив на Маджо завърши с центриране за Де Гузман, който с глава препарира вратаря на Каляри за 3:2.

Ибарбо и Фариас обаче комбинираха чудесно в 67' и донесоха безценната точка за своите, тъй като Наполи не показа достатъчно футболни достойнства, за да спечели срещата в последните 20 минути.

Въпреки неприятния резултат Наполи остава непобеден вече два пълни месеца, след като последната загуба на тима дойде от Удинезе на 21-и септември. Въпреки това Каляри успя да спре серията от 3 поредни победи у дома на Хамшик и компания, което остави "небесносините" в тройката с 22 точки, но на цели 6 от втория Рома. Каляри пък е на 16-о място с актив от 11 точки.