Вуцов пое вината, но нападна рефера

снимка: Булфото

Старши-треньорът на Ботев Велислав Вуцов пое вината за катастрофалната загуба с 0:3 от Левски в среща от 16-ия кръг на А група, но в същото време отправи обвинения към съдията Стефан Павлов.

"Като има такъв резултат, най-виновен е треньорът. Приемам всичките  критики върху себе си. Поемам изцяло вината за поражението.  Анализите за грешките няма да ги правя тук. Загубихме по-нелеп  начин.

При 0:0 пропуснахме 3-4 добри положения. Нямаше контрентрация при първия гол на Левски, без положение ни отбелязаха гол. В играта ни настъпи хоес и допуснахме още  два гола. Имаме още да работим.

Младите ни играчи прегоряха.  Мачът можеше да има друго развитие, ако всичко на терена бе по  правилата. В началото имаше дузпа в наша полза в картон за  Пламен Крумов. После жълт картон за Пламен Димов при фаул. 

Неслучайно Гонзо го смени на почивката. После двата жълти  картона срещу нашия футболист. Явно всички в Ботев ще бъдат  срещу Ботев. Ще избягам да говоря днес с момчетата. Ще се борим за първата шестица.

Днес направихме крачка  назад. С Литекс се радвахме на победа, днес не можахме. Имаме  много травми. Вчера и Филип Филипов се контузи. Алекс Колев не е добре функционално. Нядявам се времето да ни помогне да се  излекуваме. При нас имаше нерви, но от другата страна два пъти  повече.

Ако за нас се свири така, както днес за Левски, нямаше да мръдна от пейката. Нещата са такива. След мача с Локомотив (Сф) имаше договорка, да не пускаме жалба срещу съдията, тъй като от БФС ни увериха, че няма да свири мач до края на годината, но  вчера е свирил в Горна Оряховица.

Жалко, че разочаровахме  публиката. Явно всеки се упражнява срещу Ботев. И срещу Литекс ни свири съдия, който не го бях чувал. Нека  от Левски да гледат нарушенията на Пламен Крумов и Пламен Димов. Коментарите са излишни", заяви старши треньорът на Ботев  Велислав Вуцов.