Световните медии се поклониха на Меси

галерия:

снимка: БТА/AP

С хеттрик за победата на Барселона с 5:1 над Севиля късно снощи в 12-ия кръг на Примера дивисион Лионел Меси зарадва „Камп Ноу“ с подобряване на рекорда на Телмо Сара за най-много попадения в испанската Ла Лига.

Аржентинският магьосник вече има 253 гола в шампионата и подобри 60-годишния рекорд на легендата на Атлетик (Билбао).

Аржентинският вестник „Оле“ почете героя си на първа страница със заглавие „Меси – кралят на Испания“, като текстът гласи: „Меси зае мястото си в историята на испанския футбол“.

Каталунският вестник Mundo Deportivo очаквано отделя почти целия си днешен брой за почит към Бълхата. На първа страница заглавието е „Меси завинаги!!!“. Вестник Sport пък е избрал за заглавие „Лео, никъде няма да ходиш!“.

4125541

В Италия Gazzetta dello Sport избра снимка на Меси, подхвърлян във въздуха от съотборниците си със заглавие „Шоуто на Меси – 253 гола в първенството, рекорд и фиеста на Барселона“. Най-големият спортен вестник в света добавя, че „хеттрикът бе достатъчен, за да бъде задминат Телмо Сара, „Камп Ноу“ празнува, а Луис Енрике премина успешно теста.“

4125542

Английските медии не са особено изобретателни в репортажите си за събитието, но нито един авторитетен вестник не е пропуснал да отчете историческото събитие на „Камп Ноу“.

Във Франция вестник „Екип“ отделя повече внимание на първа страница на финала за Купа „Дейвис“ между Франция и Швейцария, но отбелязва рекорда. „Меси – легенда без край“, като отбелязва, че разгромът над Севиля е изпратил Барселона на второ място в класирането след Реал Мадрид.

4125543

4125544