Рома обърна Аталанта и продължава гонитбата с Юве

снимка: БТА/AP

Тимът на Рома осъществи пълен обрат над Аталанта в Бергамо и отново се изравни по брой точки с лидера Ювентус, макар и с мач повече от действащия шампион.

"Вълците" записаха успех с 2:1 при визитата си в среща от 12-ия кръг на Серия А, като по този начин воденият от Руди Гарсия състав събра актив от 28 точки на сметката си.

Толкова има и шампионът Ювентус, по-късно тази вечер гостува на Лацио в Рим.

Срещата в Бергамо стартира кошмарно за "вълците", които допуснаха гол още в първата минута на мача. Кристиан Раймонди преодоля Ашли Коул и комбинира с Макси Моралес, който от своя страна преодоля Де Санктис за 1:0.

В 10' Аталанта можеше и да удвои, но удар на Базели срещна напречната греда на вратата.

В 23' гостите най-сетне стъпиха на краката си и възстановиха равенството. Адем Ляич проби добре в половината на Аталанта и с добър изстрел прати кълбото зад Спортиело за 1:1.

Три минути преди почивката Рома стигна и до пълен обрат в двубоя. Чудесна контраатака на столичани завърши с двойно подаване между Наинголан и Ляич, а белгиецът изведе "вълците" напред в резултата - 1:2.

След почивката домакините от Аталанта на няколко пъти опитаха да възтановят равенството, но столичани съхраниха крехкия си аванс и продължиха гонитбата с Ювентус на върха. В самия край домакините завършиха мача и с човек по-малко, след като Ричмънд Боакие си изкара втори жълт картон и напусна игра.