Вечното дерби на клубен стадион и без гостуваща агитка?

снимка: БТА

Финансовият директор на Левски Константин Баждеков разкри подробности около договорите с НСБ за използването на стадион "Васил Левски" за Вечните дербита.

Баждеков даваше обяснения пред дисциплинарната комисия на БФС относно инцидентите по време на Вечното дерби прези уикенда, когато Стойчо Младенов бе ударен със снежна топка.

Според Баждеков от Левски са платили 60 хиляди лева за наема на стадиона. Така само за миналия сезон излиза, че двата отбора са дали около 360 хиляди лева на НСБ за използването на съоръжението за дербитата. В същото време след тези мачове винаги има огромни наказания за Левски и ЦСКА заради техните фенове.

Баджеков предложи няколко варианта за Вечното дерби като единия от тях включва мач на клубния стадион, като гостуващата агитка трябва да бъде ограничен брой или изобщо да няма гостуващи агитки.

"Този мач на нас ни струва 60 хиляди лева по договора с НСБ. На практика ние не домакинстваме на нашия стадион, а носим отговорност. Смятам, че моделът дербито да се играе на този стадион вече е изчерпан," заяви Константин Баждеков.

"Не искаме да ни наказват с мач в друг град, а ако има санкция, тя да е пред празни трибуни. Ако играем в друг град, не можем да гарантираме, че подобни инциденти няма да се повторят."

"Конкретно за мачовете с ЦСКА искаме да се състоят на клубните стадиони. Тогава можем да понесем цялата отговорност за организацията. На нашия стадион са гостували агитките на Ботев и Локомотив и не е имало проблем. Друг вариант е мачовете с ЦСКА да се играят без гостуваща агитка, но за всичко това трябва да говорим и с колегите от ЦСКА", поясни Баждеков.

Баждеков се съгласи и за ексцесиите на феновете са виновни и слабите резултати на отбор

"Последните ексцесии сигурно са предизвикани и от слабите резултати на отбора, но докато не се изкоренят така наречените черни овце, положението няма да се подобри," каза още той.