Две дузпи, два червени картона и три точки за ПСЖ

снимка: БТА/AP

Шампионът на Франция ПСЖ скъси на четири точки изоставането си от лидера в Лига 1 Олимпик Марсилия, след като днес парижани спечелиха с 3:0 дербито с третия в класирането Бордо.

Двубоят на "Парк де Пренс" предложи две дузпи и два червени картона, а успехът увеличи актива на ПСЖ на вече 21 точки.

Лидер с 25 пункта е Марсилия, но воденият от Марсело Биелса състав все още не е изиграл гостуването си на Лион утре вечер.

Още през първата част и двата отбора в Париж останаха с човек по-малко на терена, след като в 28' изгонен от игра бе холандският бек на домакините Грегъри ван дер Вийл.

Минутки по-късно обаче жирондинците "върнаха жеста", а към съблекалните пое и Андре Биого Поко.

Резултатът на "Парк де Пренс" бе открит в добавеното време на първата част, когато Лукас Моура отбеляза от дузпа и изведе парижани напред.

В началото на второто полувреме ПСЖ получи правото да изпълнява и втори наказателен удар. В отсъствието на голямата звезда Златан Ибрахимович, отново с отговорността се нагърби Моура, който за втори път не сбърка и удвои аванса на шампионите - 2:0.

Крайното 3:0 бе оформено девет минути преди края, когато аржентинският национал Езекиел Лавеци оползотвори асистенция на Матуиди и съвсем отказа гостите от нещо повече в двубоя.