Ливърпул се измъчи и с Хъл Сити

снимка: БТА/AP

Ливърпул за пореден път през сезона измъчи феновете си на „Анфийлд“ с постна продукция при домакинството на Хъл Сити, завършило безславно 0:0. Така мърсисайдци за втори пореден път записаха мач на собствения си стадион без да отбележат гол, след като през седмицата отстъпиха с 0:3 на еврошампиона Реал Мадрид.

Заради изпуснатата възможност за победа Ливърпул събира 14 точки и засега остава на шестото място, като Арсенал има същия актив, след като по същото време днес срази с 2:0 Съндърланд като гост. Ако утре Манчестър Юнайтед надвие Челси в дербито от 9-ия кръг на английската Висша лига, ще изпревари с 1 точка Ливърпул и Арсенал.

Хъл Сити увеличи актива си на 11 пункта, като остава на девета позиция, а същият брой точки имат Суонси, Тотнъм, Кристъл Палас и Стоук Сити.

Италианският нападател Марио Балотели отново не можа да се разпише с екипа на Ливърпул, като нямаше особено добри положения, за да го направи, а единствено в 89-ата минута падна в наказателното поле и претендира за дузпа, без да я получи.

В 94-ата пък Филипе Коутиньо центрира отлично в пеналтерията и топката стигна до Балотели, но той от чиста позиция и непосредствена близост не можа да донесе драматичен успех за Ливърпул.

Като цяло скучният мач бе с малко по-високо темпо през второто полувреме, но добрата игра в защита на Хъл Сити, комбинирана с липсата на идеи в атаките на домакините, предразположи за нулевото равенство.