Груби грешки и Алексис върнаха Арсенал на победния път

снимка: БТА/AP

Отборът на Арсенал прекрати неприятната си серия от три поредни мача без победа във Висшата лига, след като днес "топчиите" записаха успех с 2:0 при визитата си на Съндърланд в среща от деветия кръг на първенството.

И двата гола в срещата реализира чилийският национал Алексис Санчес, който се разписа по веднъж в двете полувремена на сблъсъка.

Победата позволи на Арсенал да събере актив от 14 точки и да се изкачи на пета позиция във временното класиране, изпреварвайки отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед. Съндърланд от своя страна остава с актив от 8 точки и в долната половина на таблицата.

Резултатът на "Стейдиъм ъф Лайт" бе открит след половин час игра, когато Алексис се възползва от кошмарна грешка на Уес Браун. Бившият бранител на Манчестър Юнайтед позволи на чилиеца да му отнеме твърде лесно топката, което и "изстреля" нападателя очи в очи с Вито Маноне. Южноамериканецът матира италианския страж и откри резултата за 0:1, извеждайки "топчиите" напред.

До края на срещата "черните котки" така и не съумяха да възстановят равенството, а в добавеното време Алексис Санчес успя да отбележи и второто си попадение в двубоя. Бившият футболист на Барселона се възползва от втора груба грешка на футболист на домакините, като този път в грешник се превърна Вито Маноне. Италианецът се засуети и загуби контрол върху топката, което позволи на Санчес да му я отнеме и да отбележи на празна врата за крайното 0:2.