Мартин Камбуров разпечата Славия в София

снимка: БТА

Локомотив (Пловдив) продължава с успешните си игри в последно време, след като „смърфовете“ стигнаха до ценна победа с 2:0 над Славия при гостуването си в столицата в мач от 13-ия кръг на А група.

Двубоят имаше познат герой в лицето на Мартин Камбуров, който с два гола през второто полувреме (48, 79) донесе нови три точки за своите, които се отдалечиха от зоната на изпадащите.

Гостите бяха облагодетелствани и от червен картон на Цветомир Панов, който прати Карагерен в болница след жесток шут в главата в 69'. Логично, реферът го прати преждевременно в болница.

Това беше 7-а точка за пловдвичани в рамките на само 3 кръга след победа над Литекс и равенство срещу Левски, като отборът вече е 9-и с 13 точки. С една по-малко е Славия, като воденият от Иван Колев тим е и с позиция по-надолу.

Сковаващият студ в столицата попречи на двата отбора да организират добри атаки през целия двубой, като през първото полувреме едва 100-тината зрители се задоволиха с две добри положения.

Първото беше чак в 30', след като Платини беше изведен отлично зад защитата на „смърфовете“, но Молдонадов използва бавното овладяване на бразилеца и успя да го настигне, избивайки в конрер.

8 минути по-късно пък Георги Петков показа, че все още е сред най-добрите вратари в България, след като спаси много опасен удар на Ванчо Траянов. При добавката пък Камбуров се засуети и Везалов успя да му отнеме.

В началото на второто полувреме Славия пропусна да поведе, след като Платини изскочи сам срещу Господинов, но вратарят на пловдвичани успя да избие в корнер. В 48' пък при индентична ситуация Камбуров се озова сам срещу Петков след грешка на Бурзорг, а голмайсторът на гостите нямаше как да сбърка – 0:1 за Локомотив.

В 61' Славия можеше да изравни, след като отлично центриране беше засечено от Вълчанов, но топката кацна на горната греда и не пожела да влезе във вратата. Няколко минути по-късно „белите“ останаха без Цветомир Панов, който изрита в главата Карагерен и остави своите с човек по-малко. Играчът на гостите беше откаран в болница.

Това позволи на Локомотив да овладее играта и да не позволи повече шансове пред собствената си врата, а на свой ред „смърфовете“ подпечатаха победата с втори гол. В 79' Благой Наков изведе Камбуров, който беше безпогрешен – удар в 2:0.

Разликата можеше и да е 3, ако само две минути по-рано Петков не беше успял да изчисти почти от голлинията, след като Везалов се опита да си вкара автогол, притиснат от Камбуров.