Лудогорец ни направи услуга, радват се на Острова

галерия:

Ливърпул бе категорично надигран с 0:3 от испанския Реал Мадрид на собствения "Анфийлд", но по всичко изглежда, че родният първенец Лудогорец е направил вечерта на мърсисайдци в Шампионска лига малко по-приемлива.

Естествено, поне според тях самите.

Загубата от "кралския клуб" остави английския гранд с едва три точки от три изиграни срещи до момента, но успехът на Лудогорец над Базел в същото време не позволи на швейцарския тим да се откъсне с една или три точки пред "червените" на второто място.

Имайки предвид, че за момента останалите три отбора след Реал Мадрид в групата са с равен актив от точки - по три, то явно на Острова смятат, че Ливърпул няма да има проблеми при гостуването си в София, като именно Базел е техен основен фаворит за заветната втора позиция.

И до голяма степен в задоволството на мърсисайдци има известна логика. Евентуални две победи на Базел над Лудогорец, добавяйки към тях и две поражения на Ливърпул срещу Реал Мадрид, щяха да означават цели шест точки преднина за швейцарците с оставащи два мача до края - твърде сериозна преднина за тях и повдигаща много въпроси относно евентуалното класиране на албионците на 1/8-финал в турнира.

Дали обаче сметките на Ливърпул ще се окажат без кръчмар, а в групата няма да изникне изненадващ претендент за второто място - това предстои да разберем.

4120422

4120423

4120424

4120425