Победата на Леверкузен е напълно заслужена

снимка: БТА/AP

"Байер (Леверкузен) заслужи победата над Зенит. Иначе мачът се получи сложен за предвиждане, интензивен, но ние го очаквахме. Знаем, че Зенит е отличен отбор, с много добри индивидуалности. Като правило за тях е да действат с идеята за контрол върху топката. И ние се постарахме да обезвредим тези силни страни на противника.

"Донати вкара страхотен гол, а второто попадение успокои играчите. След това въпреки червения картон, ние контролирахме събитията на терена и не сме спирали да търсим още голове. Смятам, че всички са съгласни, че ние заслужавахме победата, заяви старши треньорът на Байер (Леверкузен) Роджър Шмид.

Аспирините победиха с 2:0 и оглавяват класирането с 6 точки. Те изглеждат и основен фаворит за класиране във втората фаза, докато Монако и Зенит явно ще претендират за другото място. Старши треньорът на Зенит (Санкт Петербург) Андре Вияш Боаш заяви след поражението на руснаците от Байер (Леверкузен), че първата част от плана му е сработила добре.

"На почивката ние се прибрахме така, както искахме- ситуцията беше под наш контрол. Единственият ни лош момент беше проблемът при пасовете. Но основният проблем във второто полувреме беше, че допуснахме бързо втори гол, а и нашите смени не сработиха. 0:2 не е резултат, който може да ни прави доволни и щастливи. Но ако погледнем програмата и шансовете си за класиране на осминафиналите, смятам, че нищо не е загубено.

"Имам претенции към съдията. При първото попадение за домакините може да се свири фаул срещу Хълк, това положение за мене е 50 на 50. Но съдията така е решил. Но трябва да отдадем заслуженото на Байер- те бяха по-агресивни и търсеха по-настойчиво победата от нас. Това е Шампионска лига, където малките детайли могат да решат много неща, смята още португалският специалист.