Борусия (Дортмунд) размаза Галатасарай

снимка: БТА/AP

Борусия (Дортмунд) може и да не играе на ниво в Първа Бундеслига и да се намира в долната половина на таблицата, но продължава да играе впечатляващо в Шампионска лига, след като тази вечер "жълто-черните" разбиха Галатасарай с 4:0 в Истанбул. 

Всичко в срещата беше ясно още през първото полувреме, след като възпитаниците на Юрген Клоп се развихриха в първите 20 минути, а Обамеянг се отчете с два гола.

Още в 6' бърза контраатака, започната от Мъхитарян, продължи към откъсващия се напред Марко Ройс. Звездата на тима върна за Обамеянг, който нямаше проблем да открие резултата в полза на гостите.

В 18' отборът на Чезаре Прандели вече губеше с 2:0, след като Пишчек проби и центрира отдясно към Обамеянг, който този път с глава успя да разпечата вратата на Галатасарай. До края на полувремето Борусия се скъса да пропуска, а Ройс все пак покачи на 3:0 с феноменален гол от 30 метра, който свари неподготвен Муслера.

През второто полувреме темпото спадна значително, но пък Адриан Рамос показа, че се намира в отлична форма. Малко след като се появи на терена той получи супер пас от Гьондоган и реализира, останал сам срещу вратаря на домакините.

Благодарение на победата си тимът от Дормтунд е начело на група D с актив от 9 точки и е с най-голям шанс да стигне до първото място. Арсенал остава на второ място с 6 пункта, а с по 1 точка са Андерлехт и Галатасарай.