Дерменджиев: Дадохме на хората истински и хубав мач

снимка: БТА

Старши-треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев очаквано бе изключително щастлив от историческата първа победа в Шампионска лига. С гол на Йордан Минев в първата минута на добавеното време „орлите“ спечелиха с 1:0 над Базел по крайно драматичен начин, с което се изравниха на втората позиция в класирането.

Ливърпул загуби с 0:3 от Реал Мадрид в другия мач, като така Лудогорец, Базел и „червените“ от „Анфийлд“ имат по 3 точки, но българският шампион е с най-добра голова разлика.

„Аз съм много доволен от това, че отборът успя да победи. Много хора не вярваха, но ето, че постигнахме първа победа. Цяло второ полувреме ги надиграваме – вярно, бяха с човек по-малко, но показахме добър футбол.

Не обръщам внимание на критиките, има хора за всичко. Уважавам хората, които подкрепят и се радват на отбора – вижте колко хора имаше на стадиона. Лудогорец им се отплаща с истински и хубави мачове.

Мачът в Базел ще бъде много различен, сега момчетата го изиграха перфектно тактически – много силен мач тактически. Базел редовно играе в групите на Шампионска лига. Поздравявам всички фенове, които подкрепиха отбора на трибуните тук“, завърши Дерменджиев пред камерата на bTV.