Нов тежък разгром за Лудогорец в юношеската Шампионска лига

галерия:

снимка: ludogorets.com

Юношите на Лудогорец претърпяха сериозно поражение с 0:5 от Базел в юношеската Шампионска лига на УЕФА (UEFA Youth League) на стадион „Георги Аспарухов“. Sporta.bg припомня, че форматът на дебютиращия този сезон турнир е същият като истинската Шампионска лига, така че на малките „орли“ им предстои да играят още веднъж с Реал МадридЛивърпул и Базел.

Това е трета поредна загуба за Лудогорец в турнира, след като мачът с Ливърпул в Англия завърши 4:0 за домакините, а Реал Мадрид спечели с 3:0 визитата си на стадион „Георги Аспарухов“, където се играят домакинствата на „орлите“ в Юношеската лига на УЕФА.

И този път срещу Базел възпитаниците на Атанас Димов не можаха да отбележат първия си гол в надпреварата. Те излязоха в състав Господинов, Керчев, Михайлов, Гергоев, Петров, Любомиров, Цвятков, Димитров, Китов, Кирилов, Александров и влезли като резерва Джамов, Петров и Ковачев.

4120261

Още в 11-та минута добра атака на младите швейцарски футболисти през центъра завърши с точен пас към Арджент Кани, който изпрати топката в мрежата на Емил Господинов - 1:0 за Базел. В 19-та минута гостите отбелязаха втори гол след продължително разбъркване пред вратата на Емил Господинов и удар от близко на Албиан Айети.

4120260

В 41-та минута гостите вече водеха с 3:0, след като Антонио Фишер подаде точно по тревата на Албиан Айети и той от непосредствена блзост вкара втория си гол в мача - 3:0 за Базел. През първото полувреме гостите имаха още няколко положения за гол, но младият вратар на разградчани Емил Господинов бе на висота.

4120263

И през второто полувреме швейцарците доминираха на терена на стадион "Георги Аспарухов". В 64-та минута Седрик Итен преодоля няколко играчи на домакините и с точен удар увеличи на 4:0, а в 65-та минута след центриране на Арджент Кани топката попадна в Шарл Пикел и той с глава от няколко метра направи резултата 5:0 за Базел, при който резултат прозвуча и последният съдийски сигнал на руснака Сргей Иванов.

4120262

Така Базел и Ливърпул се изравниха с Реал Мадрид, като и трите отбора имат по шест точки и само по-добрата голова разлика на „белия балет“ го задържа на първата позиция. Лудогорец е последен с 0 точки и голова разлика 0:12.