Моуриньо: Не очаквах Азар да даде на Дрогба да бие дузпата

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо бе щастлив от категоричната победа над Марибор с 6:0, но заяви, че е рано още да се говори за трофея в Шампионската лига. Португалецът смята, че има прекалено много мачове преди лондончани реално да могат да мислят за краен успех в турнира.

"Изиграли сме само три срещи, а остават още 12 до финала, така че пътят е дълъг, а на този етап още дори не сме преминали групата. Първо трябва да спечелим следващия мач в Марибор.

Убедителната победа над съперника не значи, че автоматично ще спечелим и втората среща като гост. Най-важното е да продължим да играем убедително и с увереност, за да завършим на първо място", каза той.

Моуриньо, който трябваше да се справя с отсъствието на няколко ключови играчи, особено в нападение, изрази удовлетвореността си от Дидие Дрогба, който вкара първия си гол след завръщането си на "Стамфорд Бридж" през лятото.

"Подходихме сериозно към срещата. Дори при 3:0 момчетата продължиха да демонстрират качествена игра на висока скорост", коментира Моуриньо.

"Изненадах се, че Еден Азар отстъпи на Дрогба да бие дузпата. Обичайно аз определям кой да изпълнява от бялата точка, но съм доволен, че Дидие вкара. Не очаквах, че ще издържи 75 минути, но той показа, че се намира в добра физически форма и може да бъде много полезен на Челси", допълни португалецът.

Дрогба се появи в игра след четвърт час игра на мястото на Лоик Реми, който получи травма при отбелязването на първия гол в срещата малко по-рано. 36-годишният котдивоарец направи 2:0 от дузпа в 23-ата минута.

В края на пресконференцията след мача Моуриньо дори се пошегува с лекарите на тима, като каза, че им е забранил да говорят с него за контузени играчи, посочва БТА.