Кавани отново спаси Пари Сен Жермен

галерия:

снимка: БТА/AP

Френският шампион Пари Сен Жермен постигна изключително ценен и драматичен успех с 1:0 като гост на АПОЕЛ в Никозия, с който остана пред Барселона в класирането на Група F в Шампионска лига и след третия кръг на първата фаза.

Единственото попадение за парижани реализира уругвайския стрелец Единсон Кавани в 87-ата минута от почти седнало положение и с гръб към вратата. Националът на Уругвай отново трябваше да изнася тежестта в авангарда на ПСЖ в отсъствието на Златан Ибрахимович, но се справи в най-важния момент и донесе крайно ключова победа за тима си.

ПСЖ с актив от 7 точки запазва първото място, като води с 1 пункт на Барселона, която по същото време надви Аякс с 3:1 на своя „Камп Ноу“. АПОЕЛ остава с една точка на последното 4-то място, докато Аякс е трети с 2.

4120070

Кавани вече има 6 гола в 13 мача от началото на сезона и засега се справя като заместник на Ибрахимович, въпреки че продукцията на Пари Сен Жермен бе далеч от амбициите на френския шампион.

След сравнително скучно първо полувреме АПОЕЛ имаше поне две стопроцентови положения за гол след почивката преди Кавани да посече домакините в края. Давид Луис дори трябваше да чисти от голлинията след удар с глава на Тиаго Гомес.

В 66-ата минута пък бившият нападател на ЦСКА Килиан Шеридан намери добре в наказателното поле Нуно Мораис, но 30-годишният бразилец стреля разочароващо над напречната греда от 7-8 метра разстояние.

4120093

В крайна сметка находчивостта на ПСЖ в заключителните минути бе възнаградена с гола на Кавани, който донесе втора поредна победа като гост на парижани след 3:1 над Ланс – така вече за трети път от началото на сезона във всички турнири възпитаниците на Лоран Блан постигат успех далеч от „Парк де Пренс“.

Евентуален нов успех над АПОЕЛ като домакин в следващия кръг ще подпечата класирането на осминафинал на ПСЖ за трета последователна година, както и ще остави тима фаворит за първото място, поне до визитата на „Камп Ноу“ на Барселона.