Дрогба взриви "Стамфорд Бридж" при разгром на Челси

галерия:

снимка: БТА/AP

Носителят на купата в Шампионска лига за 2012 Челси се разправи изключително лесно с Марибор, като лондончани биха с категоричното 6:0 в двубой, белязал първия гол на Дидие Дрогба след завръщането му на "Стамфорд Бридж".

Любимецът на феновете на тима се появи в 16' след контузия на Лоик Реми и в 23' Еден Азар му отстъпи изпълнение на дузпа за игра с ръка. Дрогба беше точен, а "Стамфорд Бридж" буквално изригна при попадението.

Иначе преди това в 13' Реми откри резултата, но напусна терена принудително заради разтежение. През първата част падна още един гол, като капитанът Джон Тери завърши многоходова акция отляво в 33' за 3:0.

Второто полувреме видя още 3 гола във вратата на Марибор, като Вилер си отбеляза случаен автогол в 54', а шоуто беше завършено от Еден Азар, който в 77' отбеляза от дузпа, а в 90' Аке го изведе с далечен пас и белгиецът не сбърка в най-добрия си мач за "сините" до момента през сезона.

Така английският тим оглавява групата с актив от 7 точки, следван от Шалке с 5 пункта. Марибор изостава на 3-о място с два пункта, а Спортинг е на последното място с едва една точка.

Челси започна вихрено срещата и изпусна няколко положения преди да настъпи 13'. Тогава Лоик Реми беше намерен отлично в наказателното поле, нападателят смени посоката и с кинжален удар успя да открие, но при гола получи контузия.

На негово място се появи Дидие Дрогба, който беше посрещнат с бурни аплодисменти от „Стамфорд Бридж“.

Именно той беше в центъра на събитията в 23'. Минута по-рано защитникът на гостите Мартели игра с ръка в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Котдивоарския нападател беше точен и вдинга публиката на крака – 2:0. Това беше и първият гол на любимеца на феновете след неговото завръщане на терена.

Методично домакините продължиха да контролират двубоя, а в 30' дори капитанът на отбора се разписа. Сеск Фабрегас центрира прострелно в наказателното поле, където Джон Тери успя да засече точно във вратата – 3:0.

До края на полувремето Ханданович спаси страхотен удар след индивидуална акция на Еден Азар, а в 44' Иванович пропусна от няколко метра да направи 4:0.

Този резултат обаче не закъсбня, след като в 54' „сините“ направиха много бърза акция отляво, като Фелипе Луис проби мощно по левия фланг, центрира ниско по тревата и след поредица от рикошети тя стигна до Еден Азар. Той стреля силно, а Вилер подложи крак и вкара топката в собствената си врата – 4:0.

Все пак в 64' гостите можеха да отбележат почетен гол на „Стамфорд Бридж“. След нарушение на Матич Ибраими застана зад топката и стреля силно, но коженото кълбо срещна гредата зад Петър Чех.

Вместо словенският тим да вкара почетен гол, до края на мача лондончани направиха разликата още по-голяма. В 77' Иванович беше фаулиран в наказателното поле, а този път Еден Азар беше точен от бялата точка. В края на мача отново белгиецът се разписа, оформяйки крайното 6:0 за "сините" от Лондон.