Владо Стоянов: Базел не е някакъв отбор от Б група

снимка: Булфото

Утрешният мач срещу Базел ще бъде най-трудният до момента за Лудогорец в Шампионска лига, убеден е вратарят на българския шампион Владислав Стоянов. Лудогорец приема Базел утре от 21.45 часа на Националния стадион "Васил Левски" в третия си мач от груповата фаза на Шампионска лига.

"Базел е доста дисциплиниран отбор, добре построен тактически. Смениха доста футболисти от миналата година, но дойдоха млади, перспективни играчи, които са жадни за успехи и ще излязат пределно мобилизирани срещу нас.

Апелирам да не се изкарва, че едва ли не Базел е някой отбор от "Б" група. Базел е отбор с традиции в Европа. Ще играем умно и разумно, с трезви глави, както играхме и до момента", коментира Владислав Стоянов на пресконференцията преди мача. Вратарят призна, че играчите на Лудогорец мислят повече за Шампионска лига, отколкото за "А" група, но добави, че тимът си е направил изводите и се надява да не допуска повече грешни стъпки в българското първенство.

"Нормално е да мислим повече за Шампионска лига, не всеки ден играем срещу Реал Мадрид и Ливърпул. Но не е вярно, че не мислим за вътрешното първенство. Мачовете са различни. В България играем срещу отбори, които се бранят с 11 човека в тяхното наказателно поле. Надявам се, че сме си направили изводите и занапред няма да правим тези грешки в "А" група", каза още Владислав Стоянов.

Вратарят е доволен, че основният нападател на Базел Марко Щрелер няма да играе заради контузия, но не смята, че това ще се отрази на играта на съперника. "Щрелер е водеща фигура в отбора на Базел дълги години. Хубаво е, че няма да играе, но Базел има достатъчно добри футболисти, които могат да го заместят. Ако изпълним поставените задачи, няма от какво да се притесняваме. Имаме сили да победим", коментира капитанът на Лудогорец, цитиран от БТА.