Буфон се разбрал за нов договор

снимка: Guliver/Getty Images

Легендарният италиански вратар Джанлуиджи Буфон съвсем скоро ще подпише нов договор с шампиона Ювентус, който ще го задържи в рекордьора по титли до 2017-та година, информира телевизия SportMediaset.

Настоящият контракт на Буфон изтича в края на юни месец, като според информацията от медиите на Апенините, двете страни вече са се разбрали за условията на новия договор. Това означава, че Буфон ще остане в Торино поне до 39-годишна възраст, като не е ясно дали тогава ще реши да прекрати кариерата си.

Според Mediaset, президентът на „бианконерите“ Андреа Анели е бил склонен да предложи дори по-дълъг договор на Буфон, но в крайна сметка споразумението е било само за двугодишно удължаване.

В Италия не е тайна, че Буфон има намерение да надмине друга легенда под рамката на Ювентус и националния отбор – Дино Дзоф, който изигра 476 мача за „Старата госпожа“ и спря с футбола чак на 41-годишна възраст.

Буфон вече надмина постижението на предшественика си с екипа на Ювентус – той има 497 двубоя за любимия си клуб, като му остана верен дори в тежкия период след скандала Калчополи и изпращането в Серия Б.