Анчелоти, Марадона и Канаваро влизат в Залата на славата

снимка: Guliver/Getty Images

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти получи поредното си голямо признание, след като стана ясно, че специалистът ще се сдобие със заслужено място в Залата на славата на италианския футбол.

От Италианската футболна федерация съобщиха, че заедно с Анчелоти, тази година в Залата на славата влизат още бившият капитан на “скуадра адзура” Фабио Канаваро и аржентинската икона Диего Армандо Марадона.

Това ще се случи на официална церемония в музея в Коверсиано (Флоренция) през януари 2015 година.

Анчелоти влиза в категорията “италиански треньор”, Канаваро като “италиански играч”, а дон Диего попада в категорията “чужд играч” за престоя му в Наполи.

Залата на славата на италианския футбол, която се помещава във Музея на футбола във Флоренция, се ражда през декември 2011 година, за да почете и възнагради най-видните фигури в играта на Апенините.

Освен Анчелоти, Марадона и Канаваро, през януари 2015 г. ще бъдат приети още няколко кандидати в различните категории. Сред тях личат имената на Джузепе Марота, който влиза като “италиански ръководител”, Стефано Браши - “италиански рефер”, а Сандро Мацола в категорията “италиански ветеран”.

Те ще се наредят до легенди като играчите Роберто Баджо, Франко Барези и Паоло Малдини, и треньорите Марчело Липи, Ариго Саки и Джовани Трапатони.