На "Анфийлд" има проклятие срещу Роналдо

снимка: БТА/AP

На „Анфийлд“ има проклятие срещу суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, пише мадридският вестник Marca. Поводът за заключението е фактът, че кавалерът на Златната топка никога не се е разписвал като гост на Ливърпул във всичките си пет визити на известния стадион край река Мърси.

Като футболист на Манчестър Юнайтед Роналдо има три победи, едно равенство и само една загуба при гостувания на Ливърпул. Поражението е в турнира за ФА къп, така че в първенството на Висшата лига Роналдо не познава вкуса на поражението на „Анфийлд“.

През 2004/05 именно португалската звезда асистира за победния гол на Уейн Рууни, а на следващия сезон дербито завърши наравно 0:0. През 2006/07 Роналдо отново подаде за гола на победата, този път на Джон О'Ший, а на следващата година Карлос Тевес донесе минималния успех на „червените дяволи“.

Кристиано бе контузен и не игра през 2008/09 – последният му сезон преди да премине в Реал Мадрид. Не само португалецът обаче има трудности на „Анфийлд“ - целият отбор на „белия балет“ никога не е вкарвал гол като гост на Ливърпул.

Най-скорошният мач е през 2008/09, когато „червените“ унищожават съперника с 4:0, като преди това на „Бернабеу“ резултатът е 0:1 в полза на англичаните. Единственият друг мач между двата тима е финалът за КЕШ през 1981-ва година, когато Ливърпул печели с 1:0.

Все пак, през този сезон Роналдо се намира в изключителна реализаторска форма - 19 гола в 12 мача за "кралския клуб" и 1 попадение в 1 двубой за националния отбор на Португалия.

Утре от 21:45 часа на "Анфийлд" е двубоят от третия кръг на групите на Шампионска лига между двата гранда от групата на Лудогорец.