Новата звезда на Юнайтед замесен в тото скандал

снимка: manutd.com

Испанският ас на Манчестър Юнайтед Андер Ерера е поредният играч от Примера дивисион, който е разследван за участие в уговорен двубой, информира в днешното си издание испанския "Марка".

Въпросният двубой е Леванте - Реал Сарагоса, след който Сарагоса се спаси от изпадане в Сегунда дивисион през сезона 2010/11, а обвинниеито е, че 12 играчи на валенсианския клуб са получили по 120 хиляди евро, за да "пуснат" Сарагоса да спечели.

Според обвинението, 12 играчи на Реал са получили съответната сума, за да я дадат лично на играчи на Леванте, а сега стана ясно, че Ерера е един от разледваните играчи, който е получил тази сума от бившия президент на тима Агапито Иглесияс и не е съобщил за подготвената схема на анти-корупционните органи.

Ерара започна титуляр в разследвания двубой, като е останал на терена в продължение на 72 минути. Напълно възможно е той да бъде привикан да даде показания, както и да бъде призован за свидетел по делото.

Очаква се испанското правосъдие да потърси съдействие от Англия, за да може евентуалното участие в процеса на Ерера да не попречи на мачовете му с Манчестър Юнайтед.