Челси без Диего Коста и срещу Марибор

Отборът на Челси ще бъде без голмайстора си Диего Коста за домакинството от Шампионската лига на Марибор във вторник, обяви мениджърът Жозе Моуриньо.

"Той не е тренирал, защото не е в състояние да го направи", заяви португалецът по адрес на най-резултатния си футболист от началото на сезона.

Моуриньо все още не е сигурен дали ще може да ползва услугите на голмайстора през идния уикенд, когато лондончани гостуват на Манчестър Юнайтед в голямото дерби на деветия кръг в Премиършип.

Коста направи впечатляващ старт на кариерата си в Челси и успя да се разпише на девет пъти, след като дойде при "сините" от Атлетико Мадрид през това лято.

Проблеми с подколянното сухожилие обаче мъчат испанския национал в последните седмици и той не игра при победата на Челси над Кръстъл Палас с 2:1 в събота.

Освен Коста, мача довечера ще пропуснат още Андре Шюрле, Рамирес и Джон Оби Микел.

Дидие Дрогба пък може да се появи в игра, но няма как да играе през всичките 90 минути, заяви Моуриньо и добави, че проблемите в атака ще го накарат да вземе в състава и 17-годишния нападател Доминик Соланке, който все още не е играл в официален мач за първия състав на Челси.