Манчестър Юнайтед загуби две точки при визитата на У.Б.А.

снимка: БТА/AP

Манчестър Юнайтед допусна грешна стъпка при визитата си на Уест Бромич в среща от 8-ия кръг на Висшата лига, след като тази вечер "дяволите" стигнаха единствено до равенство 2:2 срещу състава на "дроздовете".

У.Б.А. на два пъти поведе в резултата чрез Стефан Сесеньон и Саидо Бераино, но с голове на Маруан Фелани и Дейли Блинд Юнайтед успя да възстанови равенството.

Така Манчестър Юнайтед остана извън Топ 4 с актив от 12 точки, заемайки 6-а позиция във временното класиране. Уест Бромич пък събра 9 пункта и се изравни с Евертън и Лестър в долната половина на таблицата.

Двубоят стартира по кошмарен начин за "дяволите", след като още в 8' отборът на У.Б.А. успя да открие резултата. Андре Уиздъм центрира чудесно от десния фланг на атаката на домакините, а Стефан Сесеньон се възползва от лошото пласиране на Маркос Рохо и с десния крак намери топката от движение за 1:0.

Манчестър Юнайтед опита да отговори на предизвикателството, но изстрели на Робин ван Перси и Анхел Ди Мария не намериха мрежата зад Боаз Мейхил.

В 38' Ван Перси се пребори за една топка в наказателното поле поле на Уест Бромич и си намери позиция за изстрел, но Доусън плонжира и успя да блокира силния изстрел на холандеца.

На почивката Луис ван Гаал извърши една промяна в своя стартов състав, като Маруан Фелаини зае мястото на испанския халф Андер Ерера. Този ход на холандския мениджър се оказа изключително добър, след като белгийският национал изравни резултата с едно от първите си докосвания в мача. В 48' Фелаини пое топката фронтално на вратата и с десния крак прониза Мейхил за 1:1.

"Червените дяволи" вече започнаха да мислят и за втори гол във вратата на "дроздовете", но това им изигра лоша шега в 66. Крис Брънт изведе по прекрасен начин Сейдо Бераино очи в очи с Де Хеа, а младият нападател не сбърка и хладнокръвно вкара за 2:1.

Скоро след това Луис ван Гаал отново реагира и вкара в игра колумбийския реализатор Радамел Фалкао, който стартира двубоя от резервната скамейка. В 74' пък и късметът помогна на "дроздовете", след като удар на Робин ван Перси срещна една от гредите зад Мейхил.

Натискът на Манчестър Юнайтед все пак даде резултат в 87', когато гостите успяха за втори път да възстановят равенството. Влезлият в игра Радамел Фалкао даде своя принос и "нагласи" една топка за Дейли Блинд, който технично насочи кълбото с левия крак и намери един от ъглите зад Мейхил, бележейки за 2:2.

До края на двубоя Манчестър Юнайтед се настани в половината на своя домакин и опита да стигне до крайния успех, но защитата на У.Б.А. издържа на натиска, което позволи на "дроздовете" да отмъкнат една точка от своя опонент тази вечер.