В Лудогорец признаха: ЦСКА е фаворит, но нивата е дълга

снимка: Булфото

"В момента ЦСКА е фаворит за титлата, но нивата е дълга. Прекалено рано е да се правят каквито и да е било изводи. Чета всякакви мнения - че ако ЦСКА спечели следващите си два мача, титлата им е в кърпа вързана. Е, аз не смятам така, защото във футбола трябва да играеш докрай. Седем точки не са малко, но не е и преднина, която да не можем да стопим. Предстоят много мачове, ще има постоянни размествания в класирането".

Това заяви изпълнителният директор на Лудогорец /Разград/ Ангел Петричев пред БНТ. По негови думи преместването на дербито между "армейците" и Лудогорец в делничен ден е по-неблагоприятно за разградчани.

"Ако погледнем реално на нещата в този случай ние сме по-необлагодетелствани, каза Петричев. Приели сме програмата такава, каквато е. Единствената ни молба до този момент беше към Берое за промяна на мача за Купата на България, тъй като в един период от 20 дни ни се натрупваха шест мача.

Машини да сме, не можем да поддържаме подобно темпо. Благодаря на колегите от Стара Загора, които проявиха разбиране. ЦСКА си имат право на мнение, ние обаче нямаме много варианти. Ще се съобразим с програмата на БФС".

Петричев разкри още и че съвместната работа с клубове като Реал (Мадрид) и Базел е помогнала много в организационното развитие на трикратния български шампион. В заключение изпълнителният директор обърна внимание и на концентрацията на играчите във вътрешното първенство.

"Трябва да сме максимално концентрирани на всички фронтове - в "А" група, за Купата на България и в Шампионската лига. ЦСКА води със седем точки, така че от нас се очаква да покажем истинското си лице, ако искаме да триумфираме с титлата за четвърти път.

Емоционалното изхабяване на мачове на подобно ниво не е никак малко, няма как да не рефлектира върху футболистите и дори върху администрацията. Разговаряме с всички момчета. Сами разбирате, че гръбнакът на нашия отбор се състои и от много национали, които изиграха редица тежки квалификационни мачове. Няма как с аристократичен подход да си печелим срещите. Никой не идва да полегне срещу нас", каза Ангел Петричев в интервюто за БНТ.