Бейл аут за "Анфийлд", пропуска и Ел Класико?

снимка: БТА/AP

Звездата на Реал Мадрид Гарет Бейл на 99% ще изпусне гостуването на Ливърпул на "Анфийлд" през седмицата в Шампионска лига, след като COPE и SkySports информираха, че той няма да пътува с отбора.

Причината е в травмата на играча, която той получи преди двубоя срещу Леванте, спечелен с 5:0 от "кралския клуб". Крилото е разтегнал седалищен мускул и, въпреки че се очакваше днес да бъде част от тренировката на тима, Карло Анчелоти по всяка вероятност няма да разчита на него срещу мърсисайдци.

Бейл е под въпрос и за дербито на "Сантяго Бернабеу" срещу Барселона, като уелсецът ще работи по индивидуална програма, за да се възстанови навреме за Ел Класико.

Sporta.bg припомня, че последното дерби между двата тима беше финалът за Купата на Краля, като в края на двубоя Бейл се отчете с невероятен 50-метров пробив, завършил с победен гол за 2:1 срещу каталунския съперник.

Очаква се днес потвърждение от клуба за отсъствието на Бейл срещу Ливърпул. Неговото място в титулярните 11 вероятно ще бъде поверено на Иско, който се отчете с гол и асистенция при победата с 5:0 над Леванте през уикенда.