В Испания: Съдията измисли втората дузпа за Реал Мадрид

снимка: Булфото

„Първата дузпа за Реал Мадрид срещу Лудогорец е основателно отсъдена заради нарушението (на Йордан Минев) срещу Чичарито, но при втората контактът между защитника (Козмин Моци) и Кристиано Роналдо е твърде лек, за да се свири най-тежкото наказание“, смята бившият испански съдия Андухар Оливер, който е консултант на водещия мадридски спортен всекидневник Marca.

В отделен материал на изданието, посветен на индивидуалното представяне на Роналдо, също се отбелязва, че реализираната от него дузпа е неправилно отсъдена от шотландеца Крейг Томсън за твърде лек контакт с Моци.

Marca отбелязва, че Роналдо често е бил освиркван от българските фенове на Националния стадион „Васил Левски“, като след отбелязания от него гол зрителите дори дразнеха португалеца със скандирания „Меси, Меси“.

Другият мадридски всекидневник AS също отчита грешката на съдията при отсъждането на втората дузпа за Реал Мадрид. „Неочаквано нещо се случи при първата дузпа – Роналдо направи един от редките си пропуски и изглеждаше, че вечерта за Реал Мадрид не може да стане по-тежка.

Тогава на сцената излезе г-н Томсън, шотландският рефер. Преди това той бе отменил чист гол на Роналдо за 1:1 и реши да компенсира с отсъждане на несъществуваща дузпа. Този път португалецът не сбърка“, пише AS в материала си за мача от Шампионска лига.

Вестникът отделя специално внимание на поведението на вратаря Владислав Стоянов при пазенето на двата 11-метрови наказателни удара. „Любопитно бе да се наблюдават реакциите на вратаря Стоянов. Той реагира блестящо при първата дузпа, като през цялото време – преди и след изпълнението – не спря да се усмихва.

При втората Стоянов единствено успя да познае посоката на изстрела, но въпреки това продължи да се усмихва. Има такива хора, които не спират да приемат с чувство за хумор всичко, което им се случва, или са просто винаги щастливи“, разсъждава AS.