Роджърс: Пак ни вкараха елементарен гол

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс съжали, че тимът му е допуснал „елементарен“ гол при гостуването на Базел в Швейцария, с което мърсисайдци отстъпиха минимално във втория си мач от Шампионска лига.

Загубата е поредният разочароващ резултат от началото на сезона за Ливърпул, като според Роджърс е „разочароващо“, че на терена не се получават заучените комбинации и действия от тренировките.

"Получихме елементарен гол, а и това не се случва за първи път през този сезон. Разочароващо е, след като сме тренирали толкова много за тези статични положения. През първите 25 минути играхме лошо и не успявахме да правим комбинациите, които разучавахме през седмицата.

През втората част започнахме добре, но пропуснахме няколко положения и получихме елементарен гол. Следващият мач на "Анфилд" е голямо предизвикателство за нас. Чакаме го с нетърпение, защото в този турнир е много важно да печелиш домакинските си срещи. Балотели можеше да вкара от пряксвободен удар, при който стреля много добре.

Той е наясно със своята роля на терена, а тя е да създава голове и да вкарва такива. Марио рабори усилено, за да прави това, което искам аз", каза Роджърс, цитиран от БТА.

"Показахме кураж и воля, а това доведе до знаменит успех. Вечерта беше перфектна, защото се защитавахме отлично срещу отбор като Ливърпул и се борихме до край. Използвахме добре по-голямото притежание на топката, създавайки доста положения пред вратата на съперника. Желанието за победа беше ключово", каза треньорът на Базел Пауло Соуса.