Дани Уелбек изригна с хеттрик за победа на Арсенал

снимка: БТА/AP

Отборът на Арсенал се справи с категоричното 4:0 над тима на Галатасарай в среща от група D на Шампионската лига.

В герой за своя тим се превърна Дани Уелбек, който отбеляза три гола за победата на "артилеристите" на "Емиратс". Това бе първи успех за английския тим в тазгодишното издание на турнира след като стартираха със загуба от Борусия (Д).

Първият гол за Арсенал падна в 22-та минута след страхотна работа на Алексис Санчес. Чилийският национал намери перфектно Дани Уелбек зад гърба на защитата и английският национал промуши топката покрай Фернандо Муслера за 1:0

Само осем минути по-късно Уелбек получи подарък от Орелиен Чеджу, който се опита да отиграе топката с глава, но изведе нападателя сам срещу Муслера и той не сбърка за 2:0. Напрежението растеше и двубоят стана много нервен и отрупан с жълти картони.

Арсенал нанесе третия си удар малко преди края на полувремето. Алексис Санчес получи пас от Месут Йозил финтира защитник и мушна топката технично покрай Муслера за 3:0.

В началото на втората част Уелбек направи своя хеттрик. Окслейд-Чембърлейн със страхотно подаване намери Уелбек на добра позиция и нападателя показа завидно самочувствие и копна топката, за да прехвърли Муслера.

Това е първи хеттрик на Уелбек в неговата кариера. Това не беше всичко защото в 60-та минута Войцех Шчесни фаулира Бюрак Йълмаз в наказателното поле и съдията посочи точката за изпълнение на дузпата, а полския страж получи червен картон.

Йълмаз върна едно попадение от бялата точка. Чезаре Прандели направи някои смени, за да се върне в мач, но разликата вече беше много голяма.