Атакуващата мощ на гостуващия Реал Мадрид в цифри

снимка: БТА/AP

"Сантяго Бернабеу" е едно от най-тежките съоръжения за гостуване, но Реал Мадрид също така е изключително неприятен отбор, на който да домакинстваш.

През миналата година това се доказа основно в Шампионска лига, където възпитаниците на Карло Анчелоти допуснаха само едно поражение - в четъвртфиналите на Шампионска лига срещу Борусия (Дортмунд) с 0:2.

"Белия балет" имаше 7 гостувания, в които реализира цели 24 попадения, превърщайки се в страшилище най-вече за немските Шалке (6 допуснати гола) и Байерн (4 допуснати гола), които отнесоха общо 10 гола от "гостуващия" Реал Мадрид в елиминациите на турнира.

18 от тези голове бяха дело на Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Карим Бензема, по-познати в света като триото "BBC (Bale, Benzema, Cristiano)".

Португалският ас вкара цели 10 от тези попадения, като два отнесе Байерн на "Алианц Арена" пру унизителното 0:4 срещу тогавашния европейски шампион. Безнема и Бейл си разделиха по 4 попадения, но и по-няколко асистенции.

През тази година към атомното трио се присъедини и 4-и играч - Хавиер Ернандес, който вече откри своята голова сметка за Реал, но не и в Шампионска лига.

Тази вечер пък Кристиано Роналдо ще се опита да открие головата си сметка далеч от "Сантяго Бернабеу" в Шампионска лига, като има за цел да изпревари отново Лео Меси в класацията на голмайсторите в турнира, както и да задмине лидера Раул. Легендарният нападател на Реал има 71, докато настоящият лидер на отбора е с 68.

Всичко за двубоя Лудогорец - Реал Мадрид можете да видите на ТОЗИ ЛИНК