Светослав Дяков се извини на Борислав Стойчев

снимка: levski.bg

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков използва клубния сайт на "орлите" за трибуна, за да поднесе извиненията си на младия талант на Левски Борислав Стойчев.

Между двамата се разиграха грозни сцени на дербито от 10-ия кръг в А група през уикенда (3:2), като в края на мача нервите на национала не издържаха и при нарушение в половината на "зелените" той се спречка със Стойчев.

Капитанът на гостите беше видимо бесен и на няколко пъти изблъска защитника на Левски, а накрая видео камерите заснеха как българският национал се изплю върху играча с №5 на "сините".

Ето и извинението на Светослав Дяков:

"Искам да поднеса най-искреното си извинение на моя колега Борислав Стойчев, както и на спортната общественост в България за действията ми по време на мача Левски - Лудогорец на стадион "Георги Аспарухов".

Признавам, че моето поведение бе неправилно и некоректно към него. Винаги съм бил коректен и по тази причина смятам, че направих голяма грешка, която не ми дава право за оправдания. Трябва да бъдем мъже и когато грешим да си признаваме.

Сбърках, но подобно нещо никога няма да се повтори. Осъзнавам, че много хора симпатизират на нашия отбор и затова такова поведение от моя страна е недопустимо. Надявам се колегите от Левски и всички фенове на футбола в България да проявят разбиране и да приемат моите извинения.

Аз съм българин и винаги съм уважавал нашите противници. Никога не съм обиждал и провокирал фенове на други отбори."