АПОЕЛ и Аякс поделиха точките в Никозия

снимка: БТА/AP

Соченият за аутсайдер в група F на Шампионска лига АПОЕЛ спечели първа точка в турнира за този сезон, след като тази вечер кипърците завършиха наравно 1:1 с гостуващия Аякс.

След като АПОЕЛ максимално измъчи Барселона в първия си двубой на "Камп Ноу", днес кипърците зарадваха феновете си и с първа точка, дошла при домакинството на холандския колос.

Аякс пък записа второ поредно равенство в надпреварата, след като холандците завършиха реми и с ПСЖ в първия си мач от турнира.

И двата гола в Никозия паднаха през първите 45 минути, като гостите от Амстердам откриха резултата с попадението на Лукас Андерсен в 28'.

Радостта на холандския шампион обаче не трая дълго, защото само четири минути по-късно тимът на АПОЕЛ възстанови равенството.

В 32' кипърците получиха правото да изпълняват дузпа, а Густаво Мандука не трепна от бялата точка, вкарвайки за крайното 1:1 в срещата.

В титулярния състав на АПОЕЛ отново стартира бившият таран на ЦСКА Килиън Шеридън, който бе заменен осем минути преди края на срещата.