Шалке със сериозна излагация у дома

снимка: БТА/AP

Германският Шалке 04 поднесе сериозно разочарование на своите привърженици, след като днес "кралскосините" не успяха да победят у дома аутсайдера в група G на Шампионската лига Марибор.

Сблъсъкът на "Фелтинс Арена" сензационно завърши при резултат 1:1, като по този начин Шалке до голяма степен развали впечатленията от спечелената точка срещу Челси на "Стамфорд Бридж" преди две седмици.

Германският клуб остава с актив от две точки на сметката си до момента, колкото има и словенският шампион, който завърши наравно и срещу Спортинг в първия си мач от кампанията.

Още на почивката резултатът в Гелзенкирхен бе 0:1 в полза на Марибор, след като в 37' Дамян Бохар откри за гостите след асистенция на Мития Вилер.

След почивката домакините от Шалке натиснаха своя съперник, но стигнаха единствено до изравнително попадение, дело на Клаас Ян Хунтелаар десет минути след подновяването на играта.

До края Шалке продължи да атакува словенския си съперник, но защитата на Марибор удържа на натиска си, а словенците завоюваха един от най-престижните резултати в европейската си история.