Байерн проби бетона на ЦСКА и продължава с пълен актив

галерия:

снимка: БТА/AP

Байерн Мюнхен постигна втора поредна победа в Шампионската лига за този сезон, след като тази вечер баварците спечелиха с 1:0 гостуването си на ЦСКА Москва в среща от група Е на надпреварата.

Двубоят на "Арена Химки" се изигра без публика заради наказанието на "армейците", като единственото попадение в срещата реализира Томас Мюлер от дузпа през първата част. Георги Миланов изигра пълни 90 минути за тима на ЦСКА, като през първата част изстрел на българина бе спасен от Мануел Нойер.

Като цяло Байерн заслужено спечели срещата поради по-активната си игра през срещата и повечето създадени шансове, докато в края на първата част руският шампион удари греда след изстрел на Роман Еременко. Сериозен пропуск за "армейците направи и Ахмед Муса.

Така Байерн събра пълен актив от 6 точки до момента, докато ЦСКА остава без спечелен пункт след първите две срещи. По-късно тази вечер Манчестър Сити приема Рома на своя "Етихад".

Българският национал Георги Миланов стартира в титулярния състав на ЦСКА, като бившият футболист на Литекс започна редом до Еременко, Натхо и Зоран Тошич в халфовата линия на домакините. Нигерийският нападател Ахмед Муса отново оглави атаката на „армейците“, докато Сейду Думбиа започна от резервната скамейка. Наставникът на домакините Леонид Слуцкий стартира срещата с цели петима футболисти в отбрана.

4116216

Хосеп Гуардиола отново постави Роберт Левандовски на върха на своята атака, докато Ариен Робен, Томас Мюлер и Марио Гьотце стартираха от втора позиция във формацията на Байерн, която наподобяваше 3-3-3-1. Хуан Бернат, Шаби Алонсо и Филип Лам започнаха в ролята на втърешни полузащитници, а Давид Алаба, Данте и Мехди Бенатия стартираха пред Мануел Нойер в защита.

В 8' отборът на ЦСКА застраши за първи път пазената от Мануел Нойер врата, но изстрелът на Ахмед Муса излезе извън очертанията на вратата. Минута по-късно Байерн опита да отговори чрез Марио Гьотце, но и неговият удар се оказа неточен. В 11' Ариен Робен не бе далеч от откриване на резултата, но Акинфеев показа класа и спаси.

4116215

В 15' първия си удар в очертанията на вратата отправи и Георги Миланов. Българският халф на ЦСКА пробва късмета си срещу Мануел Нойер, но германският страж бе непоколебим и отрази.

Постепенно се стигна до 21', когато Байерн получи правото да изпълни дузпа в своя полза. Фернандес повали Марио Гьотце в наказателното поле на ЦСКА, а зад топката застана Томас Мюлер. Германският национал бе точен и изведе баварците напред в резултата – 0:1.

4116213

И въпреки, че Байерн продължи да бъде по-добрият и по-опасен тим на терена, в 37' ЦСКА пропусна отличен шанс да възстанови равенството. Ахмед Муса получи подаване зад гърба на Бенатия и получи възможност да отбележи, но нигериецът стреля право в тялото на Нойер. В последствие Зоран Тошич получи шанс да направи добавка, но сръбският национал не намери очертанията на вратата.

Четири минути преди края домакините от ЦСКА треснаха и гредата. Роман Еременко стреля от границата на наказателното поле, но халфът на руския шампион удари един от стълбовете зад Мануел Нойер. Секунди преди почивката Байерн можеше да удвои аванса си, но първо Левандовски, а след това и Гьотце не съумяха да отбележат.

4116210

Втората част на срещата протече по начина, по който премина и първата – Байерн владееше топката през почти цялото време, докато футболистите на ЦСКА рядко настъпваха в половината на немския шампион, главно изчаквайки възможности за контраатака.

Още в 47' Хуан Бернат изкочи на стрелкова позиция, но испанецът намери външната страна на мрежата. В 62' Давид Алаба също изпробва мерника си, но австриецът не бе точен. Малко след това Леонид Слуцкий най-сетне се реши на по-офанзивен ход в срещата, вадейки полузащитника Бибрас Натхо за сметка на Сейду Думбиа.

4116214

Байерн продължи да преследва втори гол, но опитите на баварците не даваха желания резултат. В 70' мерникът на Марио Гьотце отново се оказа неточен, а малко след това баварците се пропукаха в дефанзивен план, но ударът на Зоран Тошич се оказа твърде лек, за да затрудни Нойер.

Минути преди края Байерн направи два сериозни пропуска пред вратата на ЦСКА за кратък период от време. Първо Томас Мюлер излезе очи в очи с Акинфеев, но не успя да отправи удар към вратата, а секунди след това изстрел на резервата Джердан Шакири премина на сантиметри покрай лявата странична греда.