Ливърпул пак измъчи феновете си, този път с луда размяна на дузпи

галерия:

снимка: БТА/AP

Ливърпул изигра поредния си посредствен мач пред собствена публика на „Анфийлд“, този път срещу втородивизионния Мидълзбро в 3-ти кръг на турнира за Кепитъл Уан Къп (Купата на лигата).

Мърсисайдци се нуждаеха от продължения и дузпи, за да елиминират възпитаниците на Айтор Каранка. В редовното време резултатът бе 1:1, а в самия край на продълженията - 123-ата минута - гостите изравниха за 2:2 от дузпа.

При рулетката ротацията на играчите се повтори и едва при 29-ата изпълнена дузпа бе излъчен победител - Адома пропусна за гостите и Ливърпул се класира за 4-ия кръг след 2:2 и 14:13.

Зрителите на трибуните имаха поводи за усмивки в 10-ата минута, когато дебютантът сред титулярите Джордан Роситър откри резултата с красив удар отдалеч.

17-годишният юноша на клуба се възползва от недобро позициониране на вратаря на гостите, за да ознаменува първия си мач с екипа на представителния тим с попадение. За съжаление на домакините, това бе единственият позитивен етюд в играта им през 90-те минути.

Вратарят Симон Миньоле се прояви с отличен рефлекс в 37-ата минута, за да отрази опасно положение в наказателното му поле. След почивката голкипърът отново имаше работа, като в 56-ата минута след поредната му добра изява се наложи дори на Коло Туре да блокира изстрел от добавка.

Гостите от Мидълзбро изравниха в 62-ата минута чрез точен изстрел от пряк свободен удар на Рийч, който успя да преодолее Миньоле от границата на наказателното поле. С течение на времето Боро се чувстваше все по-комфортно на терена и не пропускаше шанс да тероризира противниковата защита.

Въпреки че бе с голяма част от титулярите си на терена, Ливърпул изпитваше сериозни проблеми да създава голови положения и така и не успя да намери верния път към противниковото наказателно поле в редовното време.

В самото начало на второто продължение обаче завърши с хубаво двойно подаване между Хосе Енрике и Адам Лалана, което завърши с успоредно на голлинията центриране. Бранителите не можаха да изчистят добре топката и тя попадна в обсега на непокрития Сусо, който с точен удар по земя от около 13 метра реализира първия си гол за Ливърпул и на пръв поглед донесе изстрадания успех с 2:1.

В 123-ата минута обаче Рахийм Стърлинг загуби топката в собствената половина и я подари на взетия под наем от Челси Бамфорд. Той бе безкомпромисно повален на земята в наказателното поле от Коло Туре и съдията отсъди дузпа, която потърпевшият реализира.

Рулетката на дузпите се оказа по-успешни за Ливърпул, като именно Бамфорд пропусна първата дузпа за Мидълзбро, но Стърлинг вместо да класира тима си с пети точен изстрел от бялата точка, на свой ред направи пропуск и продължи престрелката.

При 9:9 при дузпите дори вратарите трябваше да изпълняват, за да започне след това ротацията на играчи отначало. Едва при 29-ата дузпа Адома пропусна за гостите и Ливърпул спечели рулетката с 14:13.

Така след двете последователни домакински поражения във Висшата лига и измъченото 2:1 над Лудогорец в Шампионска лига „червените“ отново не впечатлиха с действията си на терена.