Клоп ще подобри рекорд на знаменития Хицфелд

снимка: БТА/AP

Старши-треньорът на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп ще подобри престижен рекорд на знаменития си предшественик Отмар Хицфелд начело на отбора. В сряда от 21 часа при домакинството на Щутгарт от междинния 5-ти кръг на Бундеслигата Клоп ще изведе за 209-ти път тима си в шампионата.

Легендата Хицфелд има точно 208 мача в славния си период начело на Дортмунд от 1991-ва до 1997-ма година. Както е известно, специалистът спечели две титли на Германия и след триумфа в Шампионска лига напусна клуба, за да преследва други цели.

Юрген Клоп пое Борусия на 1-ви юли 2008-ма година и още миналата можеше да повтори всичките големи успехи на Хицфелд. Клоп има две титли на сметката си, но загуби финала в Шампионска лига през 2013-та с драматичното 1:2 от Байерн и победно попадение на Ариен Робен в самия край.

Иначе конкретният двубой с Щутгарт е удобен момент за Дортмунд да се реваншира пред феновете си за колебливия старт в първенството и изненадващото поражение с 0:2 при визитата на Майнц миналия уикенд.

Щутгарт се намира в трагично състояние и едва ли ще успее да се противопостави на Борусия, независимо от купищата кадрови проблеми в състава на Клоп. След двубоя с Майнц в лазарета вече е и арменският национал Хенрих Мъхитарян - Халфът е шестият играч, който излиза извън строя след Марко Ройс, Оливер Кирх, Нури Шахин, Якуб Блашчиковски и Илкай Гюндоган.