Пробуждат ли се Монако и Бербатов след трудния старт?

галерия:

снимка: asm-fc.com

Димитър Бербатов и Монако постигнаха две поредни победи в рамките на миналата седмица, с които не само записаха успешен старт в груповата фаза на Шампионска лига, но и се избавиха от унизителната позиция в зоната на изпадащите в Лига 1.

Българският нападател бе инструментът на тима си при успеха над Байер (Леверкузен) с 1:0, а след това направи нов силен мач срещу Гингам, който също бе спечелен с минимална разлика. Проблемите на Монако личаха и при въпросните два двубоя, в които тимът отново не можа да отбележи повече от един гол – досега това е основният проблем на монегаските.

Защитата се справи с най-резултатния германски отбор (Леверкузен има 10 гола в първите 4 кръга на Бундеслигата и е номер 1 в това отношение), като не бе тествана сериозно срещу Гингам.

Бербатов тепърва ще става все по-уверен в новата си роля на лидер на Монако, която изненадващо заема след планираната трагедия по време на летния трансферен прозорец. Монегаските не са единствените с проблеми на старта на сезона – шампионът ПСЖ също страда, като формата на тима особено далеч от Париж е крайно незадоволителна.

4114925

Пари Сен Жермен има само две победи в първите шест кръга от Лига 1, като активът му от 10 точки му осигурява 5-та позиция във временното класиране. Успехите бяха постигнати на „Парк де Пренс“, но като гост вече в четири поредни двубоя шампионът не може да си тръгне с 3 точки.

В Лига 1 бяха регистрирани равенства при визитите на Реймс (2:2), Евиан Тонон Гаяр (0:0) и Рен (1:1), както и на Аякс (1:1) в Шампионска лига. Снощи младият и непретенциозен състав на Олимпик (Лион) също открадна точка от ПСЖ, постигайки равенство 1:1 на „Парк де Пренс“.

В последните си три мача (с Лион, Аякс и Рен) шампионите повеждат в резултата, но допускат изравняване, а Лион можеше да осъществи и пълен обрат в самия край. Само в три от седемте си официални двубоя до момента ПСЖ е отбелязал повече от един гол, а изразителният успех с 5:0 като домакин на Сен Етиен бе вдъхновен от автогол на вратаря Стефан Руфие към края на първото полувреме.

4114928

На гребена на вълната се движат Лил, Бордо, Сен Етиен и Олимпик (Марсилия), макар „песовете“ тотално да разочароваха в евротурнирите, първо отпадайки от плейофите за влизане в Шампионска лига след загуби от Порто и след това с демонстрация на пренебрежение към Лига Европа при равенството 1:1 с ФК Краснодар.

Ясно е едно – докато ПСЖ и Монако още не са намерили формата си от миналия сезон, гореспоменатите тимове трябва да натрупат колкото могат по-голям аванс над шампиона и подгласника му.