Гол от 83 метра за мечтан старт на новак в Бундеслигата

снимка: БТА/AP

С попадение от рекордните за германската Първа Бундеслига 83 метра разстояние Мориц Щопелкамп (на снимката) помогна на новака Падерборн да спечели с 2:0 домакинството си на Хановер и да продължи зашеметяващия си старт на сезона.

Към момента таблицата в германския шампионат изглежда повече от интригуващо – лидер с най-добра голова разлика е именно Падерборн (8 точки след 4 кръга), следван от Майнц, Хофенхайм и чак тогава шампиона Байерн (Мюнхен).

Баварците се изложиха като гост на предпоследния Хамбургер и след нулевото равенство остават без успех далеч от „Алианц Арина“ засега. Борусия (Дортмунд) също по смущаващ начин загуби точки като гост на Майнц 05, който поздрави завърналия се свой бивш треньор Юрген Клоп с победа 2:0.

Въпреки бляскавата победа над Арсенал миналата седмица, пропусната дузпа от Чиро Имобиле обрече Борусия на поражение – второ в настоящата кампания след 0:2 от Леверкузен на старта на сезона.

Другият германски представител в груповата фаза на Шампионска лига – Шалке – все още не може да излезе от зоната на изпадащите, като се нуждаеше от всичките си сили, за да стигне до равенство 2:2 с Айнтрахт в Гелзенкирхен (гостите поведоха с 0:2 до 24-ата минтуа).

Пропадането на някогашния гигант Щутгарт продължи след поражение 0:2 от югозападния съперник Хофенхайм, а атрактивният стил на Байер (Леверкузен) за втори път тази седмица бе неутрализиран при гостуване.

„Аспирините“, които без да притежават суперзвезди в състава си, провеждат мачовете си по подобие на Манчестър Юнайтед, отнесоха 4 гола при визитата си на Волфсбург, като още в 7-ата минута останаха с човек по-малко след изгонването на Джулио Донати.

Ето предложенията на официалния канал на Бундеслигата в YouTube за топ 5 голове на 4-ия кръг: