Милан с най-слаба серия срещу Ювентус от 30 години

снимка: БТА/AP

Милан може и да се счита за претендент за топ 3 в Серия А през този сезон, но не можа да вземе първия сериозен тест за амбиците си в шампионата през настоящата кампания – дербито с шампиона през последните три години Ювентус.

„Росонерите“ претърпяха поражение с 0:1 след попадението на Карлос Тевес през второто полувреме и пропуснаха възможността да откраднат точки от бившия си наставник Масимилиано Алегри.

Това бе пета последователна загуба на Милан от Ювентус във всички турнири, което не се е случвало от периода 1980 – 1984-та година. Само в Серия А те имат четири поредни поражения от „Старата госпожа“, като не са отбелязвали гол в три от въпросните двубои.

Успехът на „бианконерите“ бе под номер 57 в дербито с Милан, равенствата са 54, а победите на „росонерите“ - 38. Стартът на Ювентус под ръководството на Алегри е по-силен, отколкото при Антонио Конте, защото не само тимът спечели първите си три мача от Калчото, но го направи без да допусне гол.

„Суха“ мрежа Юве не е запазвал след първите три кръга от 2004-та година насам. Като се прибави и победата с 2:0 над Малмьо в Шампионска лига, то „Старата госпожа“ няма инкасиран гол вече 801 поредни игрови минути.

За разлика от шампионите, то Наполи в шестте си мача досега от всички турнири не може да се похвали със 'суха' мрежа. Въпреки че създадоха 43 възможности за гол в първите два кръга, едва в третия срещу Удинезе възпитаниците на Рафаел Бенитес отбелязаха първото си попадение в Серия А през сезона.

Рома за първи път от сезон 2007/08 започва кампанията си в Калчото с три победи без допуснато попадение, като имаше повече успех от Милан в спора с бивш свой треньор. Каляри на Зденек Земан нямаше как да опонира на кандидат-шампионите и загуби с 0:2 на „Олимпико“.

Интер допусна първи гол през новия сезон, след като преди това 452 минути пазеше вратата си суха в пет официални двубоя от всички турнири. Грешката на Неманя Видич и неубедителната намеса на вратаря Самир Ханданович позволиха на Палермо да вземе ранен аванс срещу „нерадзурите“, които нямат успех като гост в Сицилия от 2010-та година, когато спечелиха с 2:1.