Барселона на Енрике продължава да гази

галерия:

снимка: БТА/AP

Барселона се завърна на лидерската позиция в Примера Дивисион, след като тази вечер каталунците разгромиха с 5:0 домакините от Леванте в среща от 4-ия кръг на първенството.

Неймар, Иван Ракитич, Сандро Рамирес, Педро и Лионел Меси бяха точни за "лос кулес", а Леванте игра и цяло второ полувреме с човек по-малко на терена.

Причина за това е червения картон, който бранителят Лукас Винтра получи четири минути преди почивката. Тогава гръцкият футболист препъна излизащия на чиста голова позиция Лионел Меси, което доведе не само до неговото изгонване, но и до дузпа в полза на Барса. Самият Меси пък пропусна от бялата точка, изпращайки топката в аут.

Така Барселона продължава със стопроцентов актив под ръководството на Луис Енрике - четири победи от четири изиграни мача, като "блаугранас" все още не са допуснали и гол в своята мрежа. Головата разлика на Барса пък наброява точно 10:0.

Каталунците са едноличен лидер с актив от 12 точки, докато вторият Севиля има 10. Шампионът Атлетико е трети с 8. Леванте пък остава на последното 20-о място със само една спечелена точка до момента.

Барселона пропусна няколко добри шанса в първия половин час на мача, но в последните десет минути преди почивката "лос кулес" взеха своето. Първо Неймар откри след поредна асистенция на Лео Меси, а в 44' Иван Ракитич с мощна бомба удвои за 0:2.

Малко преди това Лукас Винтра бе изгонен за нарушение срещу Лионел Меси, но потърпевшият пропусна да отбележи отсъдената дузпа.

4114785

След почивката Барселона довърши започнатото, докато Леванте не можеше да се съпротивлява с човек по-малко на терена.

В 57' влезлият принудително вместо Неймар Сандро Рамирес покачи на 0:3 след втора асистенция на Меси, а в 64' и Педро Родригес се разписа след добро включване на Жорди Алба отляво.

Крайното 0:5 оформи самия Меси, който се възползва от нелепа грешка на вратаря Хесус Фернандес, който комично му предостави топката, докато се опитваше да я метне на свой съотборник.