Интер се препъна и пропусна да изпревари Милан

галерия:

снимка: БТА/AP

Отборът на Интер не успя да изпревари градския си съперник Милан в Топ 3 на италианската Серия А, след като днес "нерадзурите" завършиха наравно 1:1 при визитата си на Палермо в среща от третия кръг.

Така миланският гранд събра актив от 5 точки и измести Сампдория от петото място в Калчото, като евентуален успех щеше да изкачи "нерадзурите" на третото място във временното класиране.

Палермо пък спечели едва втора точка от началото на кампанията, като сицилианците остават в долната половина на таблицата.

Младежкият национал на България Ивайло Чочев бе включен в групата на Палермо за двубоя, но бившият футболист на ЦСКА така и не се появи в игра. На пейката през целите 90 минути остана и миналият през Левски нападател Жоао Силва.

Още в 3' сицилианците откриха резултата, след като Неманя Видич допусна недопустима грешка в пеналтерията на своя тим. Сръбският бранител позволи на Франко Васкес да му отнеме топката в опасна близост до вратата, а аржентинският нападател светкавично разстреля Ханданович, извеждайки Палермо напред - 1:0.

Интер все пак надигна глава и възстанови равенството три минути преди края, когато намиращият се в страхотна форма Матео Ковачич отново се разписа за "нерадзурите". Хърватинът разигра на двойно подаване със свой съотборник и с премерен изстрел от средна дистанция преодоля Сьорентино за 1:1.

След почивката двата тима така и не успяха да си отбележат нови голове, като отборът на Палермо бе близо до успеха в 73. Тогава и гредата спаси Интер, след като Ранокия отклони удар на голмайстора Васкес в един от стълбовете зад себе си.

Две минути по-късно отново Васкес можеше да донесе три точки на своя тим, но аржентинецът направи непростим пропуск от чиста позиция, изпращайки топката в аут.