Конте: Нямам ултиматум да спечеля Евро 2016...

снимка: БТА/AP

Селекционерът на италианския национален отбор Антонио Конте няма поставена цел да спечели задължително Европейското първенство през 2016-та година.

Въпреки това бившият треньор на шампиона Ювентус е амбициран да триумфира със златните медали на турнира във Франция след две години, защото така би си „заслужил“ удължаване на договора до следващото Световно първенство (2018 в Русия).

„Тъй като договорът ми е за две години, нямам ултиматуми да спечеля Евро 2016, но то ще бъде много важно за кариерата ми. Аз обичам да постигам големи успехи, така че първо трябва да се класираме, след което ще си начертаем минимални и максимални цели.

За да се върне националният отбор на върха е фундаментално да има точно определен минимум за италианските футболисти сред титулярите на всеки отбор. Други държави също се движат в тази посока, трябва да осигурим повече игрови минути на младите играчи, така че идеята за дублираща лига е добра, но само с ограничение за използване на момчета до 23-годишна възраст“, каза Конте пред Corriere dello Sport.

“Ще дам пример със Симоне Дзадза – за нас е късмет, че той играе в Сасуоло, защото иначе в голям клуб нямаше да получи шанс за изява“, сподели националният селекционер.