Вижте вариантите за ново име на "Сантяго Бернабеу"

снимка: realmadrid.com

Сделката по преименуването на "Сантяго Бернабеу" е почти завършена, като съвсем скоро стадионът на европейския шампион Реал Мадрид ще носи различно име, съобщава "АС".

"Кралския клуб" е на път да финализира преговорите със своя основен спонсор Fly Emirates, което вероятно ще прекръсти легендарния стадион на "Fly Emirates Santiago Bernabeu", "Fly Emirates Bernabeu" или "Bernabeu Fly Emirates".

Финансовите детайли по сделката все още не са известни, но се очаква испанският клуб да получи впечатляваща сума за смелия ход с преименуване на емблематичното съоръжение.

Очаква се голяма част от получените пари да бъдат използвани за реновация на стадиона, като по неофициални информации президентът Флорентино Перес е оценил този си ход на сума между 400 и 500 милиона евро.

Определена част от получената сума ще бъде използвана и за намаляване на огромния дълг на клуба, който по официални данни вече достигна 602 милиона евро.

Преименуването на "Сантяго Бернабеу" трябва да бъде формално одобрено на Генералната асамблея на Реал Мадрид този уикенд.