Вратар провали ПСЖ в Шампионска лига

снимка: БТА/AP

Мултимилионната селекциа на ПСЖ се провали в първото си гостуване вШампионска лига, след като Аякс измъкна равестно 1:1 срещу френския шампион.

Двубоят се развиваше отлично за парижани, които откриха резултата още в 14' чрез Единсон Кавани, но Ласе Шьоне 16 минути преди края след безумна грешка на Сиригу изравни от пряк свободен удар.

Заради равенството френският тим пропусна да се изравни на върха с Барселона, която стигна само до 1:0 над Апоел (Никозия) в другата среща от групата.

ПСЖ може да съжалява сериозно за загубените 2 точки, след като през първото полувреме отборът, воден от Лоран Блан, отправи цели 15 удара, 7 от които попаднаха в очертанията на вратата.

След грешка на Бойлесен Лукас отне топката в близост до наказателното поле на домакините, а бразилецът коминира с Ибрахимович. Златан нанесе слаб удар, но се получи отличен пас за Кавани, който безпроблемно довкара топката за 0:1.

Последваха страхотни атаки и пропуски за гостите, но Моура и Ибра направиха фрапантни пропуски, а Килсен показа завидна форма, каквато показваше и по време на Световното първенство в Бразилия.

През втората част натискът на ПСЖ продъжли да бъде сериозен, но Моура изпусна сам срещу вратаря. Златан пробва още два удара преди да настъпи фаталната 74', в която се стигна до грешката на Сиригу.

Той построи слабо своята стена при пряк свободен удар за Аякс на 18 метра от вратата. Освен това при отправеният удар от Шьоне той направи крачка в грешната посока и беше хванат неподготвен - слаба намеса и 1:1. Аякс можеше да грабне и победата, но гредата попречи на Гази да отбележи - 1:1 на "Амстердам Арена".