Порто поздрави БАТЕ 6 пъти за завръщането в Шампионска лига

снимка: БТА/AP

БАТЕ (Борисов) няма да запомни с нищо добро завръщането си в Шампионска лига, след като португалският колос Порто удари с 6:0 шампиона на Беларус в мач от първия кръг на груповата фаза на турнира.

Още в 5' Ясине Брахими зададе тон на своите, след като получи топката в наказатлното поле и без проблем успя да се разпише за 1:0. След куп пропуски дойде и 32', в която Ерера намери отлично отново Брахими и напдателят удвои.

Капитанът на тима Джаксън Мартинес също успя да се разпише до края на първото полувреме, след като в 37' Данило „качи“ топката на главата му, а колумбиецът нямаше как да сбърка – 3:0.

Ясине Брахими подпечата силния си дебют в Шампиоска лига с хеттрик, след като в 57' изпълни перфектен пряк свободен удар, който покачи резултата на 5:0. След блестящия хеттрик той беше изваден от терена, но в 72' Абубакар, който беше привлечен от Лориен, фиксира крайното 6:0.

Хеттрикът на Брахими пък е 5-и за африкански футболист в Шампионска лига след Дрогба (2), Ето'о (2) и Аягбени.

С победата си Порто показа ясно, че ще се бори за първото място в непредвидимата група H, където са още отборите на Атлетик Билбао и Шахтьор Донецк. За сравнение, през миналата година в турнира португалците вкараха едва 4 гола за 6 мача.