"Мила Родино" на "Анфийлд" впечатли Англия и света

снимка: Булфото

Ръководството на Лудогорец изрази искрената си благодарност към феновете, които дойдоха да подкрепят българския тим на "Анфийлд" по врее на дебюта на "орлите" в Шампионска лига.

Шампионите на България стигнаха до минимална загуба с 1:2 от английския колос Ливърпул, който спечели срещата със спорна дузпа в края на двубоя. Преди това Абало беше изравнил, а Безяк уцели греда при 0:0.

Лудогорец отбелязва като най-специален момент изпяването на химна през второто полувреме, като българските фенове за големи периоди от срещата заглушаваха шумните английски привърженици.

Ето и писмото на ръководството до феновете:

"Страхотната организация на фенкбуба на тима в Лондон Лондонгорец, довела на "Анфийлд" 1000 нашенци, плюс подкрепата на всички фенове на Лудогорец и други отбори, пропътували хилядите километри до Англия, осигури на "орлите" това, за което мечтае всеки отбор. "Мила Родино" на "Анфийлд" впечатли Англия и света. Лудогорец загуби на терена, но вие, феновете на трибуните, спечелихте. Спечелихте нещо повече от победа - респект в дома на футбола.

Благодарим ви, защото за пореден път забравихте клубните си пристрастия и застанахте зад тима в поредния мач за историята. Мач, в който Лудогорец не разочарова. Двубой, в който българският шампион за пореден път доказа, че има място в най-престижния футболен турнир.

Горди сме от факта, че визитата на Лудогорец в Ливърпул обедини много българи във форумите и социалните мрежи. За по-малко от 12 часа клубът получи мощна подкрепа, както от своите фенове, така и от такива на други отбори, които във вторник стискаха палци за Лудогорец.

Мачът с Ливърпул вече е история. Загубата боли, но никой не може да отнеме онова, което сътвориха 2000-те хиляди фенове на "Анфийлд". Ливърпул още дълго ще помни българската агитка и силният отбор на Георги Дерменджиев, който напълно заслужаваше поне равенството.

Сега наред е следващият велик мач - домакинството на най-големия отбор в света Реал Мадрид. Да бъдем всички на "Васил Левски" на 1 октомври и да подкрепим момчетата. Те ще се отблагодарят достойно.

Пресслужба на Лудогорец