Столичани спечелиха "железничарското" дерби при ужасяващи условия

снимка: БТА/AP

Столичният Локомотив победи с 2:0 своя съименник от Пловдив под абсурдните метерологични условия в столични квартал "Надежда" в мач от 8-ия кръг на българската А група.

Срещата се проведе в нечовешки условия, най-вече през първото полувреме, като преди мача се изля страхотен дъжд, който направи тревното покритие на стадион "Локомотив" невъзможно за провеждане на футболна среща.

Въпреки това съдията реши двубоят да се проведе и двата отбора изиграха комично първо полувреме, в което към условията по-добре се приспособиха футболистите на домакините.

Още в 13' центриран отдясно на Елтон предизвика сериозно меле в наказателното поле на "смървофете". Господинов улови тежката топка, но тя му се изплъзна и Владислав Романов се възползва, реализирайки първия гол в срещата.

В края на полувремето пловдивчни имаха шанс да отвърнат на удара, като рикошет заблуди Митрев, но топката не попадна в очертанията на вратата.

Втората част се забави заради почистването на терена, но през второто полувреме отново не видяхме особен футбол, като топката продължи да се спира в локвите по тревата. Отново столичани действаха по-добре и логично се добраха до втори гол в 80', когато Филипов допусна грешка и Шехуди се възползва от това.

Той проби на скорост в наказателното поле, стреля силно в горната греда и топката премина голлинията, озовавайки се в мрежата на Господинов за крайното 2:0.

Така Локомотив (София) се озова на 6-о място с актив от 14 точки, като тимът е само на 3 точки от лидера ЦСКА. "Смърфовете" са 10-и с 6 пункта.